Известие

Collapse
No announcement yet.

Шум в двигателя на 156 JTD 2,4

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Шум в двигателя на 156 JTD 2,4

Здравейте, от скоро карам 156 2,4 и още имам разни въпроси, нормално ли е сутрин като запаля да се чува едно чукане в двигателя, това повдигачи ли са ? Като поработи малко и спира, но преди да спре много се чува.
    Благодаря предварително
    Alfa 2.4 JTD

Koлко малко работи преди да спре чукането? Докато позагрее ли? Щото при 1.9-ките понякога има чукане от шайбата на пистовия ремък при алтернатора (май таз шайба беше ) Там чукането е като за 180-200 лв Толкова струва нова шайба
    Дано да ти е оттам, че иначе....
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

не е нормално да чука така ако е шайба пак има шум и в движение но по малък но като работи на място е некъв ужас така тропа се едно ти е заминал мотора аз моята я смених нещо 300пари беше
      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Ако работи на място не чука, най много се чува към 1500 оборота, ако дам повече газ изчезва, но малко като поработи около 5 мин и спира, а неможе ли да са повдигачи?Ама това чукане е само сутрин като запаля, после изчезва . До сега съм карал само немски коли и там има хидравлични повдигачи ама незнам дали тука е така ((( Абе то шайба да е проблема да не е нещо друго Аз работя във Фоксваген и колегите не са много на ясно с тези коли за да кажат със сигурност
        Alfa 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от borkobo
          Ако работи на място не чука, най много се чува към 1500 оборота, ако дам повече газ изчезва, но малко като поработи около 5 мин и спира, а неможе ли да са повдигачи?Ама това чукане е само сутрин като запаля, после изчезва . До сега съм карал само немски коли и там има хидравлични повдигачи ама незнам дали тука е така ((( Абе то шайба да е проблема да не е нещо друго Аз работя във Фоксваген и колегите не са много на ясно с тези коли за да кажат със сигурност
          Ами отва си мотор кат мотор - така че колегите ти трябва да им е ясно но така като слушам ми звучи като бутален болт - демек чука студена като позагрее изчезва стандартно това е бутален болт
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Working...
          X